ZDRAVLJE U TVOJIM RUKAMA

Individualni Online Coaching

Više preferiraš razgovor nego čitanje knjiga?
Imaš puno iskustva i tražiš odgovore na specifična pitanja?
U potrazi si za rješenjem svoje specifične situacije i ne znaš gdje krenuti?

JAVI SE
VOĐENJE KLIJENATA

Znanstveni pristup

– Detaljna analitika fizičkih promjena

– Prilagodba prehrane sukladno stilu života klijenta

– Postavljanje cijeljeva na temelju projekcijskih modela

– Prilagođeni kalkulatori obroka za laku kontrolu kalorija

VIŠE OD FITNESS TRENERA

Specijalizacija u ketogenoj prehrani, postu, inzulinskoj rezistenciji i funkcionalnom zdravlju

Mnogo je načina kako postići bolju tjelesnu kompoziciju ili biomarkere zdravlja. Ovisno o tvojim životnim navikama potrebno je naći model koji se najmanje kosi sa tvojim stilom života.

Za mnoge, manipuliranje vremenom obroka, eliminiranje pojedinih inflamatornih namirnica kao i optimiziranje makronutrijenata predstavljaju odličan temelj za napredak i trajne promjene. Ako želiš ići korak dalje, i upoznati principe ketogene prehrane, na pravom si mjestu.

FoodBeyonders Coaching, Keto, LCHF, Fitness, Mišići, Masne naslage, Inzulinska rezistencija
JEDINSTVENI PRISTUP

Trostruki pristup coachingu

Znanje i kvaliteta trenera je nebitna, ako to znanje ne može prenijeti na klijenta.
Iz tog razloga, pristup coachingu temelji se na tri glavna faktora:

– Poticanju kompetentnosti – cilj je naučiti te kako da mršaviš, treniraš, gradiš mišiće ili upravljaš svojim obrocima bez ičije pomoći. Jedno tako će tvoje promjene ostati trajne, a ti samostalan u ostvarivanju daljnjih ciljeva.

– Povezanosti – ako se ne osjećaš dijelom zajednice, ili nekog većeg cilja, teško je ostati motiviran onda kada je najteže.

– Autonomiji – tvoj najbolji coach će uvijek biti ti. Sa razvojem kompetencija bit će ti lako prilagoditi svoje navike sukladno životnim okolnostima.

ISKUSI KROZ DRUGE

Pogledaj sesije s klijentima

Ponosim se načinom na koji komuniciram s klijentima i znanjem koje im mogu ponuditi. Nisu svi klijenti željni smršaviti, ili dobiti mišićnu masu. Dapače, većinu zanima kako popraviti zdravstveni status, što je puno kompleksnija tema od kreiranja plana treninga ili prehrane. Ukoliko mi klijenti dopuste, volim snimiti naše sesije i podijeliti sa svima korisne dijelove. Baci oko na Youtube videe da dobiješ dojam o meni kao coachu prije nego se odlučiš na FooBeyonders Coaching.

Tvoja priča je sljedeća

Odaberi tip coachinga koji preferiraš i ispuni obrazac niže.
Navedi što je više moguće detalja o tvojoj speficičnoj situaciji, kako bih što bolje mogao razumjeti tvoje okolnosti.
Povratno ću ti se javiti i predložiti koje opcije su po meni za tebe idealne, i dogovorit ćemo termin coachinga.

 

Ili ako ti je tako draže, javi se u DM na društvenim medijima

Nije obavezno polje, no sugeriram ti da ga upišeš. Ako imam tvoj telefonski broj, nazvat ću te da me upoznaš sa svojom situacijom i željama, što će biti brže telefonski nego mailom :)
Upoznaj me sa svojom situacijom i željama/ciljevima. Pomoći će mi da dobijem generalni dojam i pripremim bitna pitanja kada te kontaktiram prvi put.

Česta pitanja

Nakon što se javiš preko obrasca za kontakt ili društvenih medija, dogovorit ćemo se za oblik komunikacije koji preferiraš. Svi klijenti u pravilu vole ili video poziv ili obični telefonski razgovor. Na tom pozivu ćemo definirati sve ciljeve koje želiš postići, i ja se uvjeriti da razumijem sve tvoje okolnosti kako bi ti ponudio najbolju opciju.
U svakom slučaju ćeš od mene dobiti individualne konzultacije na kojima ću ti dati svoje sugestije. Ako je to gradnja mišića, dat ću ti cijeli trening program kao i bloodwork.

Ovisi o tipu coachinga koji odabereš. Individualne konzultacije u pravilu traju između 1 i 3 sata, a onda daljnja kontinuirana suradnja koliko god ćeš ti htjeti. U idelanom slučaju to je sve dok ne ostvarimo tvoju samostalnost u kojem slučaju ti ja više ne trebam :)
Intervali kontinuirane suradnje su u blokovima od 14 dana, tako da se ne obvezuješ na periode od mjesec dana ukoliko vidimo da za time nema potrebe.

Moja ultimativna želja prema svakom klijentu je učiniti ga samostalnim i ponuditi mu alate kako biti svoj najbolji coach. Smatram da je to jedini i najbolji način za održavanje trajnih promjena. Od mene možeš očekivati iskren i otvoren pristup, ali prije svega pristp na temelju znanstvenih načela kojima trenutno raspolažemo. U pravilu, mnogi za mene kažu da sam no-bullshit lik, tako da možeš očekivati samo provjerene metode bazirane na znanstvenim činjenicama, no isto tako ću te prozvati ako vidim da si “pričaš priče” koje te sputavaju od uspjeha :)
Ultimativno, koliko god ti se posvetio, tvoj uspjeh ovisit će o tvom angažmanu i tome koliko si iskren prvenstveno prema sebi i svom tijelu.
Primjerice, 60% populacije precjenjuje svoju dnevnu fizičku aktivnost, 42% podcjenjuje postotak masnih naslaga, dok paralelno precjenjujemo razinu fizičke aktivnosti kroz dan. To ne znači da nas je mnogo lažljivaca, to znači da postoje mnoge kognitivne pristranosti koje u ovom slučaju negativno utjeću na naš napretak, jer nam u startu daju krivu sliku.
Od mene možeš očekivati korekcije našeg plana ovisno o tome kako će se tvoj fitness put odvijati, no moja preciznot tog plana, ovisit će o tome da što točnije sve bitne varijable hrane/sna/treninga pratimo.

Ja sam ti excell geek :) tako da ću u pozadini naše suradnje voditi kalkulacije i projecirati grafove tvog napretka.
Većina spoznaja koje danas imamo po pitanju mehanizama tijela se u nekom obliku mogu matematički pratiti i mjeriti. S tim na umu, kako bih što bolje upravljali tvojim tijelom, bolje je što više varijabli redovno i točno evidentirati.
U pravilu s klijentima kombiniram neke od ovih tipova praćenja – dnevne oscilacije kilaže, tjedno mjerenje dimenzija tijela, slikanje tijela svakih 10ak dana, dnevno praćenje kalorija/obroka, volumene treninga i broj ponavljanja, subjektivni osjećaj umora/motivacije, razine stresa na poslu i u obitelji…Ovisno o procjeni tvog psihološkog stanja kao i ciljeva, procjenit ću koji od navedenih imaju za tebe najviše smisla i najlakše će se inkorporirati u svakodnevnicu, bez previše dodatnog stresa. Primjerice, nije realno očekivati od klijenta koji nije upoznat sa tri osnovna makronutrijenta, da precino svakodnevno prati svoj unos kalorija. S druge strane, iz iskustva znam da je damama nerijetko psihološki teško podnijeti dnevne oscilacije kilograma na vagi, pa nekada tražimo alternativne načine kako bi zadržali motivaciju visokom :)Sa svakim klijentom imam otvoreni zajedničke online bilješke, gdje prilikom svakog tjednog usklađivanja evidentiramo sve promjene i dogovore. Uvijek ćeš znati što treba dalje.

Jednom tjedno imamo konzultacije gdje ćemo diskutirati protekli tjedan i definirati plan i korekcije za sljedeci tjedan. Uvijek nešto neplanirano u životu iskrsne, i planove treninga i prehrane treba prilagoditi ostalim prioritetima, ne obrnutno.
Na kraju svakog dana tražit ću te da mi kažeš koliko si kila imao to jutro, te pregled tvoje prehrane ovisno o tome na koji smo način dogovorili. Ako pratimo i tvoj napredak treninga, na zajedničkim online bilješkama ćemo evidentirati ukupni broj ponavljanja i serija.

Van toga, svakodnevno sam ti na raspolaganju za sva pitanja koja ćeš imati.

Cijene za kontinuirane suradnje su fiksne i odnose se na period od 14 dana. Na taj način imaš slobodu ne obvezati se na duže periode ako vidimo da za to nema potrebe. Primjerice, mnogim klijentima se sviđa da putem individualne konzultacije postavimo plan treninga ili korigiranje prehrane s kojima mogu nastaviti dalje prema svojim ciljevima, no žele imati sigurnost da imaju podršku ukoliko imaju nedoumica ili im je inicijalno velika “krivulja učenja”. Individualne konzultacije ovise kompleksnosti situacije i pripremi potrebnoj za coaching session.

Predložio bih ti samo individualni session ukoliko se pronalaziš u jednom od navedenog:
– imaš iskustva s prehranom i treningom, no dosegao si plato i ne znaš kako dalje postupiti
– imaš problema s probavom (nadutost, IBS, inflamacija, propusnost crijeva), i ne znaš kako si pomoći
– Imaš (pred)dijabetes, inzulinsku rezistenciju, hipertenziju, ili neki oblik metaboličkog sindroma i želiš ga eliminirati prirodno i putem hrane, a ne s lijekovima
– Izvadio si krvnu sliku i nisi zadovoljan kako izgleda, no ne znaš što daljeKontinuirana suradnja je vjerojatno bolja opcija za klijente:
– koji su novi u svijetu treniranja ili razumijevanja makro i mikronutrijenata hrane
– kreću sa fizičkom aktivnošću no nisu sigurni kako pravilno izvoditi vježbu
– imaju puno posla i stresa u životu i trebaju se fokusirati na druge prioritete
– koji žele maksimalno izvuči od mene i razumjeti sve detalje i utančanosti trenutnog znanstvenog razumijevanja rada tijelaIz mog iskustva, mnogi klijenti odluče se za individualni session + 2 tjedna kontinuirane suradnje kao najbolje srednje rješenje za početak. Na taj način si garantiraju prostora da maksimalno izvuku iz njega, bez dodatne obveze kasnije. U tom slučaju mogu ti ponuditi i paket usluga pa je i cijena pristupačnija.Ukoliko nisi siguran, najbolje je u obrascu tako navesti, i dopusti meni da ti pomognem u prijedlogu :)

Nakon što ispuniš kontakt obrazac, očekuj povratni poziv od mene. Konzultacije preko whatsapp Videa, Skypa, Zooma ili bilo koje opcije koja podržava video call bilo bi idealno, jer ću ponekad imati vizuale koje vrijedi podijeliti dok smo na pozivu. Alternativno, mailovi i obični poziv je isto tako prihvatljiv.

Naravno! Svima nam je u interesu da što više iz naše suradnje dobiješ i ostvariš trajne promjene. Ukoliko nešto u redovnom životu iskrsne, i trebaš pauzu, uvijek možemo pričekati ili nastaviti kasnije. Odličan primjer mi je klijent koji je htio krenuti na ketogenu prehranu, no u samom startu je primjetio da zbog inicijalnih keto adaptacija nije u najboljoj mentalnoj formi, a morao je učiti za nadolazeće ispite. U tom slučaju odgoditi prelazak na ketogenu prehranu i adresiranje priroriteta ispita ima itekako smisla. Tvoje fitness putovanje treba biti potpora životu, ne dodatni izvor stresa.

Nope, nikako. Vrlo sam oprezan da konstatno naglašavam da iako je ovo “keto platforma”, i ja generalno zagovaram low-carb/ketogeni stil života za većinu prosječne populacije, daleko od toga da sam dogmatičan. Ugljikohidrati nisu loši, i šećeri nisu loši. Kontekst je ključan.
S time na umu, postoje jasne okolnosti kada bi low-carb/ketogeni stil prerhane bio superioran izbor u odnosu na ostale “uravnotežene” pristupe, no to nije uvijek tako. Za osobu koja želi pokušati ketogeni stil prehrane, ili koja ima nisku toleranciju na ugljikohidrate, ili pak neki oblik metaboličkog sindroma, pristupiti iz ugla smanjenja ugljikohidrata vjerojatno ima više smisla.
S druge strane, neki aktivni sportaš, primjerice nogometaš, koji uz to želi izgraditi mišićnu masu, će itekako imati benefite od high-carb tipa prehrane. Dapače, za njega bi ketogeni stil prehrane vjerojatno bio sub-optimalan. Jedan klijent mi je upravo takav tip osobe, i dečko na dnevoj razini jede više ugljikohidrata nego ja u pola godine :D
Na kraju dana, istraživanja konstatno potvrđuju da čim god je u svakodnevnicu inkorporirana fizička aktivnost i smanjena razina masnih naslaga, većina biomarkera zdravlja se znatno poboljša. Na meni je da tebi nađemo idealnu opciju koja najmanje odstupa od tvojeg stila života.

Nope. Ne vjerujem u korisnost/efikasnost planova prehrane. Ako me ikad vidiš da ih aktivno prodajem, znaj da sam “se prodao”. Većina planova prehrane koju ćeš naći je niz od par predložaka koji se naizmjence daju klijentima. Neki čak idu korak dalje i promoviraju se kao personalizirani, dakle prilagođeni tebi, a zapravo se radi o minimalnim korekcijama u startu krive baze namirnica. Iznimka ovome su predlošci koji se besplatno daju zainteresiranima s ciljem razvijanja vještina i educiranja drugih, u tom slučaju su mi apsolutno odličan i koristan alat!
U suradnji samnom svakako možemo kreirati tvoj plan prehrane, no kreirat ćemo ga skupa. U tom slučaju moj cilj postaje naučiti te kako si sam kreirati plan unutar tvojih kalorijskih granica, a uzevši u obzir tvoje životne okolnosti, preferencije, alergije i potrebe.
Nema mi ništa smješnije nego kada vidim plan prehrane koji nalaže losos, tunu, avokado i chia sjemeneke na dnevnoj razini, osobi koja živi s obitelji i ima đeparac od -10kn dnevno jer je bratu dužan a da nitko ne zna.

Prije nego dogovorimo suradnju uskladit ćemo sva tvoja očekivanja sa mojim preporukama kako doseći dogovorene ciljeve. Nema coachinga prije nego definiramo sva očekivanja i odgovorimo na sva tvoja pitanja! Iz dosadašnjeg iskustva, jedini razlog nezadovoljstva klijenta bila su nerealna očekivanja rezultata, ili precjenjivanje vlastitih mogućnosti, a oboje možemo u startu adresirati!

FoodBeyonders, Marko, Coaching, Keto, Protein Bar, Zdrava Hrana, Fitness, LCHF